Hvor erfaren bør man i forvejen være i at bruge de forskellige bæreredskaber? Kan jeg deltage i uddannelsen, når jeg kun har lidt erfaring med at bære?
Hvis du har bare lidt øvelse, så er det super godt. Hvis du er meget lidt erfaren – eller slet ingen erfaring har – skal du dog regne med at bruge ekstra tid på at øve teknikker for at kunne undervise i brugen af bæreredskaber. Vi har vores teknikker liggende trin-for-trin på instruktionsvideoer. Dem får du adgang til ved uddannelsens begyndelse, så du kan øve dig inden LIVE-weekenden. Den weekend får vi prøvet tingene igennem, I får redskaber til at optimere jeres instruktioner og mulighed for at spare med hinanden.
Så svaret er “ja”. Du kan godt deltage i SlyngeVejleder PRO/BæreKonsulent PRO. Men du skal være indstillet på at gøre en ekstra indsats for at tilegne dig færdigheder i brugen af de forskellige bæreredskaber. Du kan også vælge at deltage i én af vores LIVE-workshops undervejs, hvis du har brug for lidt ekstra support.
Er det vigtigt, at man i forvejen arbejder inden for et fag med børn?
Nej, du behøver ikke have en anden uddannelse inden for feltet eller arbejde med noget, der relaterer sig til børn, forældre eller børnefamilier.
Men det er en meget oplagt mulighed at kombinere det med dine nuværende erfaringer og måske allerede eksisterende business. Det kan være, du i forvejen er eksempelvis doula, babymassør, barselscoach, jordemoder, sundhedspleje, pædagog, læge, fysioterapeut eller sælger bæreredskaber, så giver det måske rigtig god mening at blive uddannet slyngevejleder/bærekonsulent, så du kan supplere med denne viden inden for dit nuværende felt.
Hvor henne i landet bliver LIVE-weekenden afholdt?
Jeg har ikke mulighed for at komme til København til LIVE-weekenden. Er der andet, man kan gøre?
Som det er lige nu, så er LIVE-weekenden i København en forudsætning for at tage uddannelsen. Vi ved ikke, hvad din udfordring er, men du må endelig sige til, hvis du tænker, der er noget, vi kan hjælpe med, for at det kan lade sig gøre, at du kan komme til København.
Jeg ammer stadig mit barn meget, så jeg tror ikke, jeg kan komme på LIVE-weekenden. Min baby og jeg kan ikke undvære hinanden så mange timer.
Du skal deltage i LIVE-weekenden for at blive uddannet slyngevejleder/bærekonsulent.
Men du er meget velkommen til at tage din baby med. Du skal bare også have én hjælper med, for du kan ikke både passe dit barn og følge undervisningen. Det er nemlig et urimeligt krav at stille til både dig og dit barn. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det kan bliver ekstra hårdt for dig selv, at du skal dele din opmærksomhed på både uddannelsen og din baby i pauserne. Det er helt op til dig, om du kan rumme at have dit barn med.
Min (Line) oplevelse af at have min datter med på slyngevejlederuddannelsen:
Min datter var knapt et år, da jeg tog uddannelsen. Jeg havde taget min mor med til at passer hende. Min mor gav hende mad og legede med hende, mens vi gav den gas med bæreredskaberne. I pauserne sagde jeg hej til min lille pige, og hun kunne få en tår babs. Jeg fik det til at passe med, at hun skulle puttes til lur i barnevognen i en pause, så alt var som det plejede at være. Om eftermiddagen fik min mor DidyTaien på, og så gik de en tur og hyggede sig. Der var også én af de andre kursister, der havde barn og mand med – min mor og datter hyggede med dem i løbet af dage. Der hvor vi var, kunne de være i et tilstødende lokale – det var nemlig rigtig rart ikke at blive forstyrret hele tiden.
Vi lejer lokaler, hvor der er plads til, at du kan have en hjælper med, så de kan gå afsides for ikke at blive forstyrret, og så du ikke bliver for distraheret under undervisningen. Vi har fuld forståelse for, at der kommer et barn indimellem for at få noget bryst og noget nærhed hos dig.
Der er kun én LIVE-weekend. Hvornår skal jeg lære alle teknikkerne så grundigt, at jeg ikke bare selv kan, men også kan undervise andre i at bruge dem?
Vi har forskellige løsningsforslag på tegnebrættet i forhold til at dette – alt efter hvor erfarende de forskellige kursister er i at bære. LIVE-modulet indeholder trin-for-trin-instruktionsvideoer, der skal hjælpe dig til at blive endnu bedre til at binde de forskellige bindinger, inden vi mødes på LIVE-weekenden. Du har adgang til instruktionsvideoerne fra uddannelsens begyndelse. På uddannelsen kommer vi også til at arbejde med at dele instruktionene op i små bider, så det er lettere at lære og lære fra sig.
Essensen i at kunne vejlede er, at du kan bryde instruktionen op i trin. Så bliver det både nemmere at lære, men også meget nemmere for dig som underviser. For det ene trin fører helt naturligt over til det næste.
Er det muligt at sige noget om, hvordan det ser ud økonomisk som slyngevejleder/bærekonsulent?
Det er svært at sige noget entydigt om økonomien i det at være slyngevejleder/bærekonsulent. Vi arbejder alle tre ved siden af, og vi kan derfor ikke ligge så mange timer i det, som hvis du går all-in. Det kan selvfølgelig mærkes på omsætningen, men vi bliver hver dag kontaktet af mødre, der har spørgsmål, så vi kan helt sikkert mærke, at der er et stort potentiale for at udvikle en forretning.
Jeg tænker at undervise ved siden af mit nuværende job. Har I nogen idéer til, hvor jeg kan lave workshops og vejledning?
I Tyskland, England og Frankrig er der hundredvis (hvis ikke tusindvis) af slyngevejledere/bærekonsuleter. Vi kan slet, slet ikke mætte markedet alene med de bærekonsulenter, der er i Danmark. Du har også mulighed for at indgå i et samarbejde med SlyngeSkolen efter aftale.
Der er virkelig mange muligheder. Måske skal du lave et slynge-/bærebibliotek. Måske skal du fokusere på institutioner, åbent hus i sundhedshusene, eller måske vil du hellere arbejde med 1:1-sessioner. Det kan også være, du vil fokusere på forældre med specielle behov, livesituationer eller forudsætninger – f.eks. tvillinger, præmatur børn eller noget tredje. Mulighederne er uanede, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi opfordrer til, at du altid tager udgangspunkt i, hvad du allerede kan (som fagperson og/eller privatperson) og ikke mindst, hvad du brænder for.
Skal jeg anskaffe mig noget for at kunne deltage i uddannelsen?
På uddannelsen skal du bruge:
- 1 strækvikle
- 1 fastvikle (størrelse 6/basisstørrelse)
- 1 ringslynge
- 1 demodukke
Vi har ikke nogle specifikke krav til, hvilken strækvikle du benytter. Det kan både være en 1-vejs- og en 2-vejs-strækvikle.
Når du deltager i uddannelsen, skal du som minimum bruge en fastvikle i din basisstørrelse. Det vil for mange være en størrelse 6. Der er ingen krav til, hvilket materiale den skal være vævet i. Det er nemmest at undervise med en forholdsvis tynd vikle, hvor det er tydligt at se forskel på for- og bagside eller på top- og bundkandt. Det er rigtig fint med en fastvikle i 100 % bomuld. Det samme gør sig gældende for en ringslynge.
Hvis du ikke allerede har disse bæreredskaber, kan du både låne dig frem, eller du kan købe brugt, hvis du ikke vil ud og invistere i dem fra nye. Du kan blandt andet finde brugte bæreredskaber i Facebook-gruppen, SlyngeSkolen Second Hand slynger og andre ergonomiske bæreredskaber.
Du skal i løbet af uddannelsen bruge en demodukke - både til at øve dig med, når du skal arbejde med dine teknikker og på LIVE-weekenden. Derudover skal du også afholde nogle LIVE-sessioner, hvor du skal øve dig på at undervise, og her skal du som minimum bruge én demodukke.
Der findes mange forskellige demodukker. Her kan du finde links til demodukker, som vi kan anbefale:
Du kan læse meget mere om slyngevejleder-/bærkonsulentuddannelsen lige HER.
Når du tilmelder dig SlyngeSkolen PRO Nyhedsbrevet, så får du direkte besked, når det næste hold starter op.
Vi glæder os til at se dig på SlyngeVejleder/BæreKonsulent PRO.
Kærlig hilsen
Line og Linda