Hvor erfaren bør man i forvejen være i at bruge de forskellige bæreredskaber? Kan jeg deltage i uddannelsen, når jeg kun har lidt erfaring med at bære?

Hvis du har bare lidt øvelse, så er det super godt. Hvis du er meget lidt erfaren – eller slet ingen erfaring har – skal du dog regne med at bruge ekstra tid på at øve teknikker for at kunne undervise i brugen af bæreredskaber. Vi har vores teknikker liggende trin-for-trin på instruktionsvideoer. Dem får du adgang til ved uddannelsens begyndelse, så du kan øve dig inden LIVE-weekenden. Den weekend får vi prøvet tingene igennem, I får redskaber til at optimere jeres instruktioner og mulighed for at spare med hinanden.

Så svaret er “ja”. Du kan godt deltage i SlyngeVejleder PRO/BæreKonsulent PRO. Men du skal være indstillet på at gøre en ekstra indsats for at tilegne dig færdigheder i brugen af de forskellige bæreredskaber. Du kan også vælge at deltage i én af vores LIVE-workshops undervejs, hvis du har brug for lidt ekstra support.

Er det vigtigt, at man i forvejen arbejder inden for et fag med børn?

Nej, du behøver ikke have en anden uddannelse inden for feltet eller arbejde med noget, der relaterer sig til børn, forældre eller børnefamilier.

Men det er en meget oplagt mulighed at kombinere det med dine nuværende erfaringer og måske allerede eksisterende business. Det kan være, du i forvejen er eksempelvis doula, babymassør, barselscoach, jordemoder, sundhedspleje, pædagog, læge, fysioterapeut eller sælger bæreredskaber, så giver det måske rigtig god mening at blive uddannet slyngevejleder/bærekonsulent, så du kan supplere med denne viden inden for dit nuværende felt.

Hvor henne i landet bliver LIVE-weekenden afholdt?

Den bliver afholdt i København, og du skal selv sørge for overnatning. Hvis du har svært ved at tage hjemmefra en hel weekend på grund af et barn, der er afhængig af dig, så har du mulighed for at tage dit barn OG én hjælper med.

Jeg har ikke mulighed for at komme til København til LIVE-weekenden. Er der andet, man kan gøre?

Som det er lige nu, så er LIVE-weekenden i København en forudsætning for at tage uddannelsen. Vi ved ikke, hvad din udfordring er, men du må endelig sige til, hvis du tænker, der er noget, vi kan hjælpe med, for at det kan lade sig gøre, at du kan komme til København.d.

Jeg ammer stadig mit barn meget, så jeg tror ikke, jeg kan komme på LIVE-weekenden. Min baby og jeg kan ikke undvære hinanden så mange timer.

Du skal deltage i LIVE-weekenden for at blive uddannet slyngevejleder/bærekonsulent.

Men du er meget velkommen til at tage din baby med. Du skal bare også have én hjælper med, for du kan ikke både passe dit barn og følge undervisningen. Det er nemlig et urimeligt krav at stille til både dig og dit barn. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det kan bliver ekstra hårdt for dig selv, at du skal dele din opmærksomhed på både uddannelsen og din baby i pauserne. Det er helt op til dig, om du kan rumme at have dit barn med.

Min (Line) oplevelse af at have min datter med på slyngevejlederuddannelsen:

Min datter var knapt et år, da jeg tog uddannelsen. Jeg havde taget min mor med til at passer hende. Min mor gav hende mad og legede med hende, mens vi gav den gas med slyngerne. I pauserne sagde jeg hej til min lille pige, og hun kunne få en tår babs. Jeg fik det til at passe med, at hun skulle puttes til lur i barnevognen i en pause, så alt var som det plejede at være. Om eftermiddagen fik min mor DidyTaien på, og så gik de en tur og hyggede sig. Der var også én af de andre kursister, der havde barn og mand med – min mor og datter hyggede med dem i løbet af dage. Der hvor vi var, kunne de være i et tilstødende lokale – det var nemlig rigtig rart ikke at blive forstyrret hele tiden.

Vi lejer lokaler hvor der er plads til at du kan have en hjælper med og de kan gå afsides for ikke at blive forstyrret og så du ikke bliver for distraheret under undervisningen. Vi har fuld forståelse for at der kommer et barn indimellem for at få noget bryst og noget nærhed hos dig.

Der er kun én LIVE-weekend. Hvornår skal jeg lære alle teknikker så grundigt, at jeg ikke bare selv, men også kan undervise andre i at bruge dem?

Vi har forskellige løsningsforslag på tegnebrættet i forhold til at dette – alt efter hvor erfarende de forskellige kursister er i at slynge. LIVE-modulet indeholder også trin-for-trin instruktionsvideoer, der skal hjælpe dig til at blive endnu bedre til at binde de forskellige bærestillinger, inden vi mødes på LIVE-weekenden. Du har adgang til instruktionsvideoerne fra uddannelsens begyndelse. På uddannelsen kommer vi også til at arbejde med at dele instruktionene op i små bider, så det er lettere at lære og lære fra sig.

Essensen i at kunne vejlede er at du kan bryde instruktionen op i trin. Så bliver det både nemmere at lære, men også meget nemmere for dig som underviser. For det ene trin fører helt naturligt over i det næste.

Er det muligt at sige noget om, hvordan det ser ud økonomisk som slyngevejleder?

Det er svært at sige noget entydigt om økonomien i det at være slyngevejleder. Vi arbejder alle tre ved siden af, og vi kan derfor ikke ligge så mange timer i det, som hvis du går all-in. Det kan selvfølgelig mærkes på omsætningen, men vi bliver hver dag kontaktet af mødre, der har spørgsmål, så vi kan helt sikkert mærke, at der er et stort potentiale for at udvikle en forretning.

Jeg tænker at undervise ved siden af mit nuværende job. Har I nogen idéer til, hvor jeg kan lave workshops og vejledning?

I Tyskland, England og Frankrig er der hundredvis (hvis ikke tusindvis) af slyngevejledere. Vi kan slet, slet ikke mætte markedet i Danmark alene. Du har også mulighed for at indgå i et samarbejde med SlyngeSkolen efter aftale. 

Der er virkelig mange muligheder. Måske skal du lave et slyngebibliotek (i London alene er der 5). Måske skal du fokusere på institutioner, åbent hus i sundhedshusene eller måske vil du hellere arbejde med 1:1-konsultationer. Det kan også være, du vil fokusere på forældre med specielle behov – f.eks. tvillinger, præmatur børn eller noget tredje. Mulighederne er uanede, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi opfordrer til, at du altid tager udgangspunkt i, hvad du allerede kan (som fagperson og/eller privatperson), og ikke mindst hvad du brænder for.

Du kan læse meget mere om slyngevejlederuddannelsen lige HER.

Når du tilmelder dig SlyngeSkolen PRO Nyhedsbrevet, så får du direkte besked, når det næste hold starter op.

Vi glæder os til at se dig på Slyngevejleder PRO.

 

Kærlig hilsen

Line, Linda og Sanne