fbpx

Maibritt skriver til SlyngeSkolen:

Jeg sidder med min 6 uger gamle baby i armene. Det er min anden datter, og jeg har selvfølgelig glemt ALT om, hvor meget sådan en lille trold gerne vil hænge på mor…

Jeg har købt en strækvinkel. Den er god, når hun skal puttes – hun falder hurtigt til ro, når jeg putter hende i, men mellem klokken 16 og 22, hvor hun vil være med og kigge, er hun meget urolig og vil op og ned og lægge ved brystet. Der er ingen tvivl om, vi her er i ulvetimen og intet virker. Tænker om I andre bruger slynger her? Samtidig tænker jeg: Hvad den gode slyngealder?!

Jeg syntes ikke, min strækvinkel er så super god, som jeg havde håbet. Men måske er den gode slyngealder også lidt senere? Jeg vil gerne have en ny slynge, da det ikke tiltaler mig, at jeg ikke får bundet den stramt nok. Det irriterer mig grænseløst, da jeg ikke har tid til at gøre det om, fordi den store står og hiver i mig for at få mig med. Det skal bare virke med det samme! Jeg kan huske, at Line har talt for en DidyTai. Hvad er kan den, og hvornår må baby sidde i den?

(Redigeret af SlyngeSkolen)

Kære Maibritt.

Tillykke med din datter!

Først vil jeg sige: Godt at du ved, hvad dit problem med strækviklen er – at den IKKE er stram nok. Det er nemlig rigtig vigtigt, at den er stram, og du skal ikke være bange for at stramme den for meget (tænk på da hun var i din mave).

Inden du har stemt din strækvikle helt ude, vil jeg lige give dig et par råd med på vejen – om ikke andet indtil du få anskaffet dig et nyt bæreredskab.

 

5 StrækvikleTips

1. Øv dig med en bamse, dukke eller pude på at få viklen HELT stram – og gør det på et tidspunkt, hvor du har ro til det. Øv dig til SlyngeSkolens trin-for-trin instruktionsvideo. Strækviklen virker ”med det samme”, hvis du øver dig i at stramme den fra starten, og så kan du også være der for din ældste datter.

 

2. Giv dig god tid til at få den strammet og sat ordentligt, når du skal vikle din datter. Det tager nemlig MEGET kortere tid at gøre det ordentligt fra starten, end hvis du skal til at binde den om.

 

3. Hvis du får strammet viklen godt fra starten, har du rig mulighed for at tage din datter op og ned uden at skulle binde den om. Dermed kan du tilgodese hendes behov i ulvetimen.

Ja, det er en rigtig god idé at slynge i ulvetimen, da det tit giver meget mere ro for baby, mor og hele familien! Kropskontakt udløser oxytocin, som gør baby (og mor) rolig(e), stimulerer mælkeproduktionen og meget andet godt!

 

4. Du kan prøve at sætte din datter i brysthøjde i strækviklen, så hun kan sutte, når hun har lyst – især i ulvetimen, hvor hun ikke helt ved, hvad hun vil.

 

5. Det er vigtigt, at du er i bevægelse, når du vikler din datter, da det giver ro – lav vuggebevægelser, tal rolig til hende og syng eventuelt hendes ynglings sang. Det er vigtigt, at du fortsat er i bevægelse, når hun er kommet i viklen (madlavning, opvask, tøjvask, gåtur etc.), da det giver hende ro og fornemmelsen af at ”ligge inde i maven”.

 

Jeg håber, du får succes med din strækvikle.

 

Strækvikle Line+dukke

Den gode ”slyngealder” er ALLE alder. Det handler udelukkende om at finde det rigtige bæreredskab og den rigtige bærestilling til den pågældende alder med de pågældende behov! Hvilket er skiftende. Jo tidligere baby bliver slynget, jo mere vandt til det, bliver hun…

 

Hvilken anden slynge skal du så vælge, hvis du ikke har lyst, at bruge din strækvikle længere?

Det er meget individuelt i forhold til ønsker og behov.

En Didytai er en vikletai (en mei tai med meget brede stropper). Den er lavet, så man kan bruge den til spædbørn.

Hvis det var mig, der var blevet træt af min strækvikle, ville jeg vælge en fastvikle eller en ringslynge – da den er genial i ulvetimen. Endnu bedre, så vil jeg investere i dem begge, så jeg har fastviklen til lange lure, hvor alt kører på skinner og ringslynge til, når baby vil op og ned og vil spise ofte. Baby har mere udsyn fra fastviklen, ringslyngen og Didytai’en, da der ikke er noget stof, der skærmer som på strækviklen. Ringslyngen og fastviklen former sig 100 % efter jeres kroppe og støtter baby optimalt ergonomisk.

Du kan også kombinere strækviklen og ringslyngen – ringslyngen er svær at lære, men genial, hurtig og let, når du HAR lært det. SlyngeSkolen har trin-for-trin instruktionsvideoer til alle bæreredskaberne lige her: SlyngeSkolen ONLINE – Klub Tæt på Hjertet

 

Held og lykke med slyngerne – din datter vil ELSKE, at du ikke giver op!

 

Kærlig hilsen

Line

Vi bruger cookies på hjemmesiden til at fremme din oplevelse. Du accepterer cookies ved at fortsætte på hjemmesiden  Læs cookie- og privatlivspolitik her